-
Zob je jedna od najpoznatijih žitarica koja se od davnine koristila u narodnoj medicini za liječenje osteoporoze, probavnih tegoba te regulaciju menstrualnog ciklusa, a danas se najviše koriste u prehrani u obliku zobenih pahuljica. Nutrigold zobene pahuljice dobivene su od kvalitetne zobi organskog uzgoja, procesom parenja i omekšavanja zobi između valjaka nakon čega se suše te mrve do optimalne veličine. Nutritivno su jednake cjelovitom zrnu zobi, no brže se i lakše spremaju, zbog čega su idealna opcija za brzi, nutritivan obrok posebice ujutro. Visoki udio vlakana će vas odmah ujutro zasititi te spriječiti nadutost ili zatvor, a prisutni ugljikohidrati osigurat će vam potrebnu energiju za dobar početak dana. Možete ih pripremiti na bezbroj načina; kao pahuljice ili kašu uz dodatak sušenog voća i/ili orašastih plodova po želji, palačinke od banane, jaja i zobi ili ukusne kolače, a dodatnim mljevenjem možete dobiti zobeno brašno.
Način upotrebe:
Najčešće se pripremaju u obliku kaše iako od njih možete pripremiti različita slana i slatka jela ili ih kombinirati s drugim namirnicama. Često se koriste kao dodatak pudingu, juhama, mueslima, popečcima, kolačima i keksima. Od zobenih pahuljica možete napraviti zobene pločice, dodati ih kolačima, keksima ili ih pomiješati s biljnim napitkom ili ih jesti same. Njihov blag okus odlično se uklapa uz sušeno i svježe voće. Također ih možete upotrebiti za izradu prirodne kozmetike.Sastojci:
Sitno mljevene zobene pahuljice iz organskog uzgojaNapomena:
Može sadržavati soju, orašaste plodove, sezam i kikiriki u tragovima.Uvjeti čuvanja:
Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.Rok upotrebe/LOT broj:
Istaknut na pakiranju.Stavlja na tržište:
Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10000 Zagreb, HrvatskaNutritivna vrijednost
na 100 g Energetska vrijednost 1468 kJ / 349 kcal Masti 7,1 g od kojih zasićene masne kiseline 1,5 g Ugljikohidrati 56 g od kojih šećeri 1,1 g Vlakna 9,6 g Bjelančevine 11 g Soli < 0,01 g -
Himalajska sol je najčišća sol na svijetu te posjeduje 84 minerala i elementa istovjetnih onima u ljudskom tijelu, a dovoljna količina minerala, elemenata u tragovima i elektrolita nužna je za očuvanje zdravlja. Himalajska sol pripada u skupinu kamenih soli, no za razliku od ostalih, nastala je pod golemim tektonskim pritiskom u trajanju od 250 milijuna godina. Kopa se u podnožju Himalaje i melje ručno kako bi se sačuvale sve vrijednosti. Upotreba: umjesto kuhinjske soli – za začinjanje hrane, terapeutske napitke i kupke.
-
Korištenje lanenog ulja u prehrani održava zdravlje debelog crijeva. Zbog velikog izvora vlakana smanjuje mogućnost pojave zatvora. Posjeduje i antikancerogena svojstva, jača imunitet i bogat je masnoćama kvalitetnim za izgradnju mozga pa ga je poželjno koristiti i za vrijeme trudnoće. Laneno ulje važan je regulator ženskih hormona. Preporučuje se ženama svih dobi jer je moguće umanjiti i predmenstrualni sindrom i simptome menopauze. Stabilizira šećer u krvi i samim tim potpomaže i gubitak kilograma. Ima duplo više omega 3 masnih kiselina od ribljeg ulja što ga svrstava u najbogatiji biljni izvor omega 3 masnih kiselina. Laneno ulje vrlo je efikasno i pri korištenju za vanjsku primjenu, nanošenjem na kožu. Koristi se za zacjeljivanje ožiljaka (ne nanositi na otvorene rane), kod opeklina, upala, ekcema, psorijaze, kožnih osipa. Vrlo je korisno i kod suhe i ljuskave kože. Nakon otvaranja ulje je potrebno čuvati u hladnjaku.
-
Pripadaju jednoj od najstarijih ljudskih namirnica, bogate su omega-3 masnim kiselinama, topivim i netopivim vlaknima, proteinima, vitaminom B1, magnezijem, cinkom i selenom. Riječ je o sjemenkama lana, koje mnogi rado koriste kao hranjivu bezglutensku alternativu i vole zbog prepoznatljive orašaste arome.
-
Sve o dobrobitima kokosovog šećera pročitajte ovdje.