-
Sve o dobrobitima kokosovog šećera pročitajte ovdje.
-
Konoplja je jedna od rijetkih namirnica koja sadrži sve 22 aminokiseline potrebne u našim svakodnevnim prehrambenim navikama. To uključuje i 8 esencijalnih koja ne proizvodimo sami, i trebamo konzumirati iz hrane. Konoplja također sadrži velik raspon antioksidanata, kao i vitamina te minerala. Proteini konoplje su lako probavljivi i sadrže otprilike 50% bjelančevina. Konoplja sadrži velik raspon vitamina i minerala, kao što su željezo, kalcij, fosfor, magnezij, cink i bakar. Upotreba: Sjemenke konoplje možemo dodati u smoothie, salatu, kruh, kolače itd.
-
Spirulina je alga, a smatra se jednom od najkvalitetnijih namirnica na planetu. Dobro je poznata po visokoj razini antioksidanta, ali i kao bogat izvor proteina. Proteini u spirulini sadrže svih devet esencijalnih amino kiselina (onih koje dobivamo samo kroz hranu). Spirulina također sadrži nemali broj vitamina i minerala u velikim i visoko koncentriranim količinama. Stoljećima ju je civilizacija Azteka kultivirala i upotrebljavala za prehranu, a još danas se smatra centralnim sastojkom u nekoliko azijskih kultura prehrane. Iako može rasti u prirodnom okružju, većina se uzgaja u kontroliranom okruženju u komercijalne svrhe. Spirulina se replicira fotosintezom, izvlačeći tako energiju iz svjetla. Produkt toga je klorofil, supstanca koja biljke čini zelenima. Kad su u pitanju nutrijenti, klorofil je izuzetno koristan. U mnogočemu doprinosi apsorpciji vitamina i minerala, i sam po sebi je antioksidant koji pomaže rastu i regeneraciji tkiva. Drugi pigment u Spirulini je fikocijanin. To je antioksidant koji optimizira krvnu sliku i doprinosi općem boljitku organizma.
-
Psyllium ili indijski trputac je jednogodišnja biljka koje raste u južnoj Europi, Maloj Aziji i Indiji. Bogat je vlaknima, lipidima, nezasićenim masnim kiselinama, iridoidima te sadrži mnogo sluzi. Upravo zbog toga može pomoći kod upalne bolesti sluznice crijeva, Kronove bolesti, kroničnog zatvora, lijenih crijeva te kod proljeva nebakterijske prirode.
-
Zob je jedna od najpoznatijih žitarica koja se od davnine koristila u narodnoj medicini za liječenje osteoporoze, probavnih tegoba te regulaciju menstrualnog ciklusa, a danas se najviše koriste u prehrani u obliku zobenih pahuljica. Nutrigold zobene pahuljice dobivene su od kvalitetne zobi organskog uzgoja, procesom parenja i omekšavanja zobi između valjaka nakon čega se suše te mrve do optimalne veličine. Nutritivno su jednake cjelovitom zrnu zobi, no brže se i lakše spremaju, zbog čega su idealna opcija za brzi, nutritivan obrok posebice ujutro. Visoki udio vlakana će vas odmah ujutro zasititi te spriječiti nadutost ili zatvor, a prisutni ugljikohidrati osigurat će vam potrebnu energiju za dobar početak dana. Možete ih pripremiti na bezbroj načina; kao pahuljice ili kašu uz dodatak sušenog voća i/ili orašastih plodova po želji, palačinke od banane, jaja i zobi ili ukusne kolače, a dodatnim mljevenjem možete dobiti zobeno brašno.
Način upotrebe:
Najčešće se pripremaju u obliku kaše iako od njih možete pripremiti različita slana i slatka jela ili ih kombinirati s drugim namirnicama. Često se koriste kao dodatak pudingu, juhama, mueslima, popečcima, kolačima i keksima. Od zobenih pahuljica možete napraviti zobene pločice, dodati ih kolačima, keksima ili ih pomiješati s biljnim napitkom ili ih jesti same. Njihov blag okus odlično se uklapa uz sušeno i svježe voće. Također ih možete upotrebiti za izradu prirodne kozmetike.Sastojci:
Sitno mljevene zobene pahuljice iz organskog uzgojaNapomena:
Može sadržavati soju, orašaste plodove, sezam i kikiriki u tragovima.Uvjeti čuvanja:
Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.Rok upotrebe/LOT broj:
Istaknut na pakiranju.Stavlja na tržište:
Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10000 Zagreb, HrvatskaNutritivna vrijednost
na 100 g Energetska vrijednost 1468 kJ / 349 kcal Masti 7,1 g od kojih zasićene masne kiseline 1,5 g Ugljikohidrati 56 g od kojih šećeri 1,1 g Vlakna 9,6 g Bjelančevine 11 g Soli < 0,01 g