-
Sve o dobrobitima kokosovog šećera pročitajte ovdje.
-
Konoplja je jedna od rijetkih namirnica koja sadrži sve 22 aminokiseline potrebne u našim svakodnevnim prehrambenim navikama. To uključuje i 8 esencijalnih koja ne proizvodimo sami, i trebamo konzumirati iz hrane. Konoplja također sadrži velik raspon antioksidanata, kao i vitamina te minerala. Proteini konoplje su lako probavljivi i sadrže otprilike 50% bjelančevina. Konoplja sadrži velik raspon vitamina i minerala, kao što su željezo, kalcij, fosfor, magnezij, cink i bakar. Upotreba: Sjemenke konoplje možemo dodati u smoothie, salatu, kruh, kolače itd.
-
Spirulina je alga, a smatra se jednom od najkvalitetnijih namirnica na planetu. Dobro je poznata po visokoj razini antioksidanta, ali i kao bogat izvor proteina. Proteini u spirulini sadrže svih devet esencijalnih amino kiselina (onih koje dobivamo samo kroz hranu). Spirulina također sadrži nemali broj vitamina i minerala u velikim i visoko koncentriranim količinama. Stoljećima ju je civilizacija Azteka kultivirala i upotrebljavala za prehranu, a još danas se smatra centralnim sastojkom u nekoliko azijskih kultura prehrane. Iako može rasti u prirodnom okružju, većina se uzgaja u kontroliranom okruženju u komercijalne svrhe. Spirulina se replicira fotosintezom, izvlačeći tako energiju iz svjetla. Produkt toga je klorofil, supstanca koja biljke čini zelenima. Kad su u pitanju nutrijenti, klorofil je izuzetno koristan. U mnogočemu doprinosi apsorpciji vitamina i minerala, i sam po sebi je antioksidant koji pomaže rastu i regeneraciji tkiva. Drugi pigment u Spirulini je fikocijanin. To je antioksidant koji optimizira krvnu sliku i doprinosi općem boljitku organizma.