-
Korištenje lanenog ulja u prehrani održava zdravlje debelog crijeva. Zbog velikog izvora vlakana smanjuje mogućnost pojave zatvora. Posjeduje i antikancerogena svojstva, jača imunitet i bogat je masnoćama kvalitetnim za izgradnju mozga pa ga je poželjno koristiti i za vrijeme trudnoće. Laneno ulje važan je regulator ženskih hormona. Preporučuje se ženama svih dobi jer je moguće umanjiti i predmenstrualni sindrom i simptome menopauze. Stabilizira šećer u krvi i samim tim potpomaže i gubitak kilograma. Ima duplo više omega 3 masnih kiselina od ribljeg ulja što ga svrstava u najbogatiji biljni izvor omega 3 masnih kiselina. Laneno ulje vrlo je efikasno i pri korištenju za vanjsku primjenu, nanošenjem na kožu. Koristi se za zacjeljivanje ožiljaka (ne nanositi na otvorene rane), kod opeklina, upala, ekcema, psorijaze, kožnih osipa. Vrlo je korisno i kod suhe i ljuskave kože. Nakon otvaranja ulje je potrebno čuvati u hladnjaku.
-
Himalajska sol je najčišća sol na svijetu te posjeduje 84 minerala i elementa istovjetnih onima u ljudskom tijelu, a dovoljna količina minerala, elemenata u tragovima i elektrolita nužna je za očuvanje zdravlja. Himalajska sol pripada u skupinu kamenih soli, no za razliku od ostalih, nastala je pod golemim tektonskim pritiskom u trajanju od 250 milijuna godina. Kopa se u podnožju Himalaje i melje ručno kako bi se sačuvale sve vrijednosti. Upotreba: umjesto kuhinjske soli – za začinjanje hrane, terapeutske napitke i kupke.
-
Spirulina je alga, a smatra se jednom od najkvalitetnijih namirnica na planetu. Dobro je poznata po visokoj razini antioksidanta, ali i kao bogat izvor proteina. Proteini u spirulini sadrže svih devet esencijalnih amino kiselina (onih koje dobivamo samo kroz hranu). Spirulina također sadrži nemali broj vitamina i minerala u velikim i visoko koncentriranim količinama. Stoljećima ju je civilizacija Azteka kultivirala i upotrebljavala za prehranu, a još danas se smatra centralnim sastojkom u nekoliko azijskih kultura prehrane. Iako može rasti u prirodnom okružju, većina se uzgaja u kontroliranom okruženju u komercijalne svrhe. Spirulina se replicira fotosintezom, izvlačeći tako energiju iz svjetla. Produkt toga je klorofil, supstanca koja biljke čini zelenima. Kad su u pitanju nutrijenti, klorofil je izuzetno koristan. U mnogočemu doprinosi apsorpciji vitamina i minerala, i sam po sebi je antioksidant koji pomaže rastu i regeneraciji tkiva. Drugi pigment u Spirulini je fikocijanin. To je antioksidant koji optimizira krvnu sliku i doprinosi općem boljitku organizma.