100% domaći proizvod

Svježe pečeni kruh integralni klasik 650g – Nutri Point d.o.o.

3,20 

PDV uključen u cijenu.

POPIS SASTOJAKA: pšenično bijelo brašno, pšenično integralno brašno, voda, sol,
prirodni kvasac (kiselo tijesto od pšeničnog brašna)
OPIS: naša najbliža verzija bijelom kruhu uz dodatak integralnog brašna koji daje
veću nutritivnu kvalitetu proizvodu

Naš, ecipeci kruh produkt je procesa koji traje 2 dana. Sadrži 3 osnovna sastojka
(brašno, voda i sol) te ne sadrži apsolutno nikakve aditive i konzervanse, odnosno on je
100% prirodan.
Poznatiji je pod nazivom sourdough kruh (kruh od kiselog tijesta) budući da je to
njegova najznačajnija karakteristika.
Radi se sa starterom (prirodno uzgojenim kvascem) koji kruhu daje poseban, puniji okus.
Zbog posebnog načina pripreme te duge fermentacije preko noći (“hladna
fermentacija”), proizvod je dulje trajnosti i nutritivno puno kvalitetniji u odnosu na
“klasični” kruh.
On predstavlja pravi kruh kakav bi zapravo i trebao biti, hranjiv, kvalitetan i zdrav.
Osim toga, duga fermentacija sa prirodno uzgojenim starterom čini ga lakše probavljivim,
a brojni mikronutrijenti dostupniji su i lakše apsorbirani u odnosu na većinu ostalog
kruha dostupnog na tržištu.
ecipeci je brend koji u svojoj ponudi za sada ima nekoliko vrsta sourdough kruha koje
odlikuje nutritivna kvaliteta i način pripreme. Pokrenut je od strane mladne magistre
nutricionizma te se sve radi ručno u maloj lokalnoj proizvodnji.

IMA LI NAŠ KRUH GLUTEN?
Ima, ali on je zbog posebnog i dugotrajnog načina pripreme (duga fermentacija preko noći)
puno lakše probavljiv te uglavnom ne stvara problem osobama koje su na njega intolerantne.
Iznimka su osobe koje boluju od CELIJAKIJE (bolest nemogućnosti probave glutena) koje
moraju voditi strogu bezglutensku prehranu i njima se ne preporuča konzumacija ove vrste
kruha.

ZAŠTO VIŠA CIJENA?
Kruh se svakodnevno priprema i peče, isključivo ručnim radom. 100% je
prirodan, a sam proces pripreme zahtjeva puno više vremena i truda od
“klasičnog” kruha dostupnog u većini današnjih pekara i dućana.
Koriste se kvalitetnija brašna i dodaci kako bi kruh bio što kvalitetniji i ukusniji
te imao pozitivan utjecaj na zdravlje.

KOJE SU PREDNOSTI KONZUMACIJE OVOG KRUHA?
Veća biodostupnost nutrijenata (zbog dulje fermentacije i duljeg načina pripreme)
Lakša probavljivost
Ne sadrži aditive i konzervanse
Dulja trajnost
Puniji okus
Prirodni probiotik (sadrži “dobre bakterije” koje imaju pozitivan utjecaj na crijevnu
mikrofloru)

Brand

NUTRI POINT d.o.o.