Suha istarska vratina budžola 500 - Jelenić d.o.o.

100% domaći proizvod

Suha istarska vratina budžola 500 – Jelenić d.o.o.

7,41 

PDV uključen u cijenu.

Svinjska vratina, ili buđola, kako je u Istri nazivamo, još je jedna vrhunska delicija koja se suši nešto duže zbog konzistencije mišića i masnog tkiva. Soli se morskom soli uz dodatak začina i stavlja u mrežu te tako zrije od četiri do šest mjeseci, ovisno o veličini. Ima osebujan okus i miris karakterističan za istarske delicije.

U samom srcu zelenog istarskog poluotoka smjestio se Sv. Petar u Šumi, mjesto gdje se isprepliće blaga mediteranska klima sa silovitim sjeveroistočnim vjetrom, burom. Idealno je to mjesto za proizvodnju pršuta, jer stvara savršene uvjete kako bi pršut bio onakav kakav je već stoljećima u Istri.
Upravo na tom mjestu, 1999. godine osnovana je Pršutana Jelenić, jedna od prvih registriranih pršutana za proizvodnju Istarskog pršuta.
Morska sol, papar, obilno korištenje prirodnih mikroklimatskih uvjeta i bez konzervansa, tako nastaje Istarski pršut Jelenić. Na tradicionalan način koji je poznat i koji se koristi od davnina na području istarskog poluotoka, a koji je neophodan za garanciju kvalitete, ali i prepoznatljivosti.

 

Brand

JELENIĆ D.O.O.