Istarska kobasica uganj 170g - Jelenić d.o.o.

100% domaći proizvod

Istarska kobasica uganj 122g – Jelenić d.o.o.

4,76 

PDV uključen u cijenu.

Uganj je, kao što joj i samo ima sugerira, jer znači vatra, plamen, pikantna istarska kobasica, odnosno većina njenog recepta identična je receptu za istarsku kobasicu. Kao i za tradicionalnu istarsku kobasicu i za Uganj se koristi krupno mljeveno meso, a od začina se dodaju sol, papar, češnjak, paprika i chili. Kobasica Uganj je izvana sasvim nalik na istarsku kobasicu, no za razliku od istarske, boja joj je tamnocrvena. Čar ove kobasice je da u ustima nije svaka feta ista, jer je njezina pikantnost veća ili manja ovisno o tome koliko se u toj feti nalazi čestica chilija. Karakteristika ove kobasice je da ima specifičan aftertaste nakon kušanja.

U samom srcu zelenog istarskog poluotoka smjestio se Sv. Petar u Šumi, mjesto gdje se isprepliće blaga mediteranska klima sa silovitim sjeveroistočnim vjetrom, burom. Idealno je to mjesto za proizvodnju pršuta, jer stvara savršene uvjete kako bi pršut bio onakav kakav je već stoljećima u Istri.
Upravo na tom mjestu, 1999. godine osnovana je Pršutana Jelenić, jedna od prvih registriranih pršutana za proizvodnju Istarskog pršuta.
Morska sol, papar, obilno korištenje prirodnih mikroklimatskih uvjeta i bez konzervansa, tako nastaje Istarski pršut Jelenić. Na tradicionalan način koji je poznat i koji se koristi od davnina na području istarskog poluotoka, a koji je neophodan za garanciju kvalitete, ali i prepoznatljivosti.

 

Brand

JELENIĆ D.O.O.