EKO blagi shoyu soja umak 250ml – Terrasana
7,10 €
PDV uključen u cijenu.
Shoyu je blagi japanski soja umak, koji se pravi od zrna soje, pšenice i kojija (jedinstvene japanske gljive). Često se miješa sa Tamari umakom kojem je dosta sličan, ali razlika je u tome što tamari u sebi sadrži samo sojinu kašu i morsku sol, tako da mu je i okus nešto jači i oštriji dok se Shoyu proizvodi iz soje i morske soli, uz dodatak prepečene pšenice i blažeg je okusa.
Zbog raznolike upotrebe shoyu su preuzele i mnoge druge kuhinje svijeta. Može se upotrebljavati u pripremanju juha, variva, umaka, salata, pirjanog povrća, a tijekom ljetne sezone njegova prodaja se povećava jer služi kao brza i iznimno ukusna roštilj marinada.
Blaga aroma i uravnoteženi okusi čine Terrasana Shoyu soja umak nezamjenjivim dodatkom vašim jelima.
Sastojci:
voda, zrna soje*, pšenica*, morska sol, koji-ferment
*iz kontroliranog organskog uzgoja
Napomena:
Pogodno za vegane. 12-18 mjeseci fermentacije.
Upute za upotrebu:
Za sushi, juhe, umake i tjesteninu.
Uvjeti čuvanja:
Čuvati na hladnom i tamnom mjestu.
Najbolje upotrijebiti do/ LOT broj:
Otisnuto na pakiranju.
Proizvođač:
TerraSana, P.O. Box 70, 2450 AB Leimuiden, Nizozemska
Stavlja na tržište:
Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10 000 Zagreb, Hrvatska
Porijeklo: Japan
Nutritivna vrijednost
na 100 g | |
Energija | 264 kJ / 62 kcal |
Masti | 0,1 g |
od kojih zasićene masne kiseline | 0 g |
Ugljikohidrati | 6,2 g |
od kojih šećeri | 0 g |
Vlakna | 0,7 g |
Bjelančevine | 8,8 g |
Sol | 12 g |