- Sastojci: Najmanje 60% m.m. u suhoj tvari. Pasterizirano mlijeko, sirilo, sol, mljekarske kulture, enzim Lysozyme
- Zemlja podrijetla: Hrvatska
- Uvjeti čuvanja: Čuvati na temperaturi od +4°C do +8°C.
Latusov najnoviji i nastariji sir! Posljednji je sir u nizu zrelih sireva, sir koji je u jednom trenu u potpunosti bio zaboravljen, da bi čudesno, nakon gotovo godinu dana ležanja na daskama, raznježio naša nepca, nepca onih koji su ga prepoznali, nepca struke koja ga je proglasila sirom godine 2015! Njegovo zrenje je dugačko, do godine dana on upija u sebe arome, razvija okuse… U kolutovima većim od 7 kg, pod korom koja već poprima nježnu nijansu jesenje smeđe, krije se okus… sira! Nema tu velike priče, tako sir mora mirisati, topiti se u ustima, ispuniti sva čula onome koji se gušta i pustiti mašti da nosi. Nekome miriše na proljeće, nekome izmami zavodljivi osmjeh na lice…