Sastojci: pasterizirano nehomogenizirano kravlje mlijeko, mljekarska kultura, sirilo, kalcijev klorid, kuhinjska sol, paprika. Ne sadrži konzervanse. Vakumsko pakiranje.
Tvrdi sir je slamnato žute boje , karakteristično izraženog mirisa i okusa, rezive konzistencije. Imamo tvrdi sir bez dodataka, dimljeni, sa dodatkom vlasca i dodatkom ljute paprike.
Kako bi se proizveli visokokvalitetni proizvodi potrebno je zadovoljiti nekoliko faktora. Prije svega potrebno je imati kvalitetnu sirovinu. Samostalnom obradom i proizvodnjom različitih kultura na nešto više od 75 hektara zemljišta svakodnevno pripremamo svježu hranu potrebnu za kvalitetnu ishranu krava. Nakon mužnje mlijeko se cisternom prevozi do mljekare na daljnju preradu. Budući da su farma i mljekara udaljene 200 metara imamo najkraći transport mlijeka u Hrvatskoj koji traje svega nekoliko minuta. Također, jedina smo mljekara u Hrvatskoj koja proizvodi i prerađuje isključivo mlijeko sa vlastite farme. Proizvodnja mlijeka i ostalih mliječnih proizvoda odvija se u kontroliranim uvjetima primjenom HACCP sustava tj. sustava samokontrole. S ciljem postizanja što većeg zadovoljstva potrošača, proizvodnju prilagođavamo narudžbama, stvaramo minimalne zalihe i želimo da se gotovi proizvodi nalaze pred kupcem u roku 48 sati od mužnje.
Kvalitetna ishrana krava, mlijeko ekstra kvalitete, kratak transport i kontrolirani uvjeti prerade najbitniji su faktori koji omogućuju uvijek svježe i kvalitetne proizvode na Vašem stolu, potpuno prirodne proizvode bez konzervansa, proizvode Mljekare Marina.
Tradicija uzgoja krava i proizvodnje mlijeka u obitelji Bistrović seže još u prošlo stoljeće. Davne 1914. godine u Gornjem Vratnu, malom mjestu kraj Varaždina, djed Ivan i baka Ana započeli su tu proizvodnju, a uz njih njihov sin Josip i snaha Marija. Radilo se tada rukama i motikama, a njive se obrađivale kravama ili konjima. Zemlja je bila plodna i uz vrijedne seljačke ruke rađala te hranila naše, tada skromno, blago.
Nakon više desetljeća marljivog i predanog rada, maleno gospodarstvo od desetak krava preuzima Ivanov unuk Stjepan sa svojom vrijednom suprugom Mirjanom. Od tada, to je gospodarstvo naraslo u modernu farmu od 80 grla stoke.
Potreba za samostalnom proizvodnjom i preradom mliječnih proizvoda potaknuta vječnom neizvjesnošću otkupne cijene našeg mlijeka, a potkovana sigurnošću u njegovu kvalitetu odvažila nas je na sljedeći veliki korak. Od ideje o vlastitoj mljekari, nastale 2007. godine, a nakon dugih administrativnih priprema te financiranja projekta dijelom iz vlastitih sredstava, a dijelom iz sredstava Hrvatske banke za obnovu i razvitak, naša mljekara, Mljekara Marina, započela je s radom 2010. godine. Time smo zaokružili proizvodnju i preradu mlijeka te dokazali predanost tom zahtjevnom poslu, a našim kupcima pružili zdrave, domaće proizvode bez konzervansa.
Stalnom modernizacijom prerade mlijeka pojavila se veća potreba za našim proizvodima. Povećanoj potražnji odgovorili smo početkom 2019. godine izgradnjom farme po standardima najnovije tehnologije koju smo financirali sredstvima iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te Hrvatske banke za obnovu i razvitak. Nova farma omogućila je humaniji način proizvodnje mlijeka u kojem naše krave imaju još više prostora te same biraju vrijeme mužnje, dok im veliki pašnjak uz farmu daje mogućnost slobodnog kretanja. Također, u svrhu njihove ishrane, kompletni voluminozni obrok već godinama pripremamo na 75 hektara zemlje, kako bi stoka imala prirodnu hranu bez GMO-a.