Istarska panceta komad 500g – Jelenić d.o.o.
16,25 €
PDV uključen u cijenu.
Panceta, ili potrbušina, kako je znamo nazivati, trbušni je dio svinje koji se oblikuje u obliku ploha te se soli morskom soli s dodatkom papra i ostalih začina. Nakon soljenja i odležavanja stavlja se sušiti između 90 i 120 dana na suh zrak (poželjno buru). Uz istarski pršut, ombolo, kobasicu i vratinu svojom teksturom savršeno upotpunjuje istarski tanjur.
U samom srcu zelenog istarskog poluotoka smjestio se Sv. Petar u Šumi, mjesto gdje se isprepliće blaga mediteranska klima sa silovitim sjeveroistočnim vjetrom, burom. Idealno je to mjesto za proizvodnju pršuta, jer stvara savršene uvjete kako bi pršut bio onakav kakav je već stoljećima u Istri.
Upravo na tom mjestu, 1999. godine osnovana je Pršutana Jelenić, jedna od prvih registriranih pršutana za proizvodnju Istarskog pršuta.
Morska sol, papar, obilno korištenje prirodnih mikroklimatskih uvjeta i bez konzervansa, tako nastaje Istarski pršut Jelenić. Na tradicionalan način koji je poznat i koji se koristi od davnina na području istarskog poluotoka, a koji je neophodan za garanciju kvalitete, ali i prepoznatljivosti.