100% domaći proizvod

Mikropovrće mikroPORILUK (u zemlji) – OPG Mikro meni

Artikal je dostupan u trgovini, a putem web shopa isključivo za lokalnu brzu dostavu.

5,25 

PDV uključen u cijenu.

BRIGA O ŽIVOM MIKROPOVRĆU 

  1. NA INDIREKTNOM SUNCU

Vaše mikropovrće voli pozicije na indirektnom suncu i gdje je veća protočnost zraka.

Od sada imate društvo u kuhinji koje će vas zavađati ljepotom, mirisom i svježinom.

  1. ZALIJEVANJE

Zalijevajte ulijevajući vodu u donju posudu, tek da pokrije dno. Najbolja je voda iz slavine, odstajala 24h. Ulijte vode kada je suha zemlja, donja posudica i korijen i ako je posudica lagana. Zalijevajte češće ako je u stanu toplije i ako je zrak suh. Otvorenim dlanom površinski pomaknite listiće mikropovrća i provjerite jesu li vlažni.

PRETJERANO ZALIJEVANJE – mikropovrće može nastradati od plijesni, koja nastaje zbog zadržavanja vlage na toplom zraku. Plijesan je opasna i za čovjeka. Uklonite zaraženi dio, a zdravi dio režite više od zemlje i pohranite.

PREMALO ZALIJEVANJA – žedno mikropovrće će uvenuti. Zalijte ga i kroz sat, dva biti će kao novo!

  1. RAST

Živo mikropovrće raste – ako vam treba više od dva dana da biste ga potrošili, možete ga pohraniti u hladnjak i time usporiti rast. U tom slučaju mikropovrće se zalijeva u manjoj količini. Sitnije mikropovrće poželjno je pokriti krutim poklopcem (za tortu) jer je zrak u hladnjaku suh.

  1. ŽETVA / BERBA

Mikropovrće možete rezati škarama, a krupnije mikropovrće i oštrim nožem. Režite u količini koja vam je potrebna za obrok. Prije rezanja ga nemojte zalijevati. Otvorenim dlanom površinski pomaknite listiće mikropovrća i provjerite jesu li vlažni. Sitnije mikropovrće duže zadržava vlagu u gustim listićima i prije će strunuti ako ga pohranite vlažnog ili će uvenuti ako ga sušite narezanog. Nemojte ga niti prati prije pohrane u hladnjak, sve dok ga ne namjeravate klopnuti.

  1. KONZUMACIJA

Finalni korak: Prije upotrebe mikropovrće nježno i kratko isperite u hladnoj vodi. Vaše mikropovrće sazrijelo je od hrane iz bio sjemena i zemlje. Ono je čisti izvor biljke koji će vas oduševljavati svojom svježinom i idividualnošću. DOBAR TEK!

Odabrati vrstu mikropovrća:

mikroAMARANTH, mikroBLITVA žuta/crvena, mikroBOSILJAK, mikroBROKULA, mikroCIKLA, mikroCHIA, mikroGORUŠICA, mikroGRAŠAK, mikroHELJDA, mikroKELJ, mikroKORIJANDER, mikroKREŠA, mikroKUKURUZ, mikroKUPUS, mikroMIZUNA, mikroPISKAVICA, PŠENIČNA TRAVA, mikroROTKVICE, mikroRUKOLA, mikroSUNCOKRET, mikroŠPINAT, mikroVLASAC_ČEŠNJAK, mikroDRAGOLJUB

Brand

OPG MIKRO MENI