EKO kuzu 125g – Arche
17,80 €
PDV uključen u cijenu.
Prirodni dodatak za jačanje strukture i teksture jela!
Kuzu škrob je plemenito vezivo koje daje hrani kremastu konzistenciju i srebrnkast sjaj. Dobiva se iz korijena biljke koja raste u Japanu, te dostiže duljinu do 2 metra i teži do 100 kg.
Od 12. stoljeća, farmeri u Japanu su razvili metodu dobivanja škroba iz vlakana korijena biljke, a njezini benefiti koriste se i u današnje vrijeme.
Izuzetno je jednostavno ga koristiti. U Japanu se kuzu uglavnom koristi za izradu sezamovog tofua ili wagashija (tradicionalni japanski slatkiši), ali jednostavno ga možete koristiti kao zgušnjivač za umake, sosove, pite, puding i kao zamjenu za brašna ,krumpirov škrob ili tapiokin škrob.
Način upotrebe:
Vezivo za povrće idealno je za zgušnjavanje juha, umaka i deserta. Može poslužiti kao zamjena za brašno u iste svrhe.
Za 500ml tekućine: zgnječite dvije čajne žličice škroba i pomiješajte u malo hladne vode. Dodajte u tekućinu, prokuhajte i pustite da malo odstoji.
Sastojci:
Kuzu škrob* (Pueraria lobata)
*ekološki proizvod
Uvjeti čuvanja:
Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu.
Najbolje upotrijebiti do/LOT:
Istaknut na pakiranju.
Proizvođač:
Arche Naturprodukte GmbH, Liebigstr. 5a, D-40721 Hilden, Njemačka
Stavlja na tržište:
Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
Porijeklo: Japan
Nutritivna vrijednost
na 100 g | |
Energetska vrijednost | 1454 kJ / 342 kcal |
Masti | 0,2 g |
od toga zasićene masne kiseline | 0,1 g |
Ugljikohidrati | 84,7 g |
od kojih šećeri | 0,2 g |
Bjelančevine | 0,3 g |
Sol | 0,05 g |